HET VOORDEEL VAN SCHOONHEID

Uiterlijk is wel belangrijk? Uitspraken als: Uiterlijk is niet belangrijk en het gaat om het innerlijk zijn goed bedoeld, en het zou ideaal zijn als dit ook zo werkte, maar de praktijk laat iets anders zien.

 

Voordeel van schoonheid

Je uiterlijk of aantrekkelijkheid beinvloedt wat anderen van je denken en daardoor hoe je behandeld wordt.

Zo blijken aantrekkelijke mensen:

  1. ook aantrekkelijke partners te hebben

  2. beter beoordeeld te worden op school, intelligenter ingeschat te worden en eerder te worden gekozen bij een sollicitatie

  3. zelfs rechtbanken lijken soepeler te oordelen als er aantrekkelijke mensen terecht staan.

Overblijfsel van de oertijd

Natuurlijk kan je iemands karakter niet beoordelen door naar zijn uiterlijk te kijken, maar dit lijkt een eigenschap te zijn die de mens al duizenden jaren bezit en een overblijfsel is van de jager-verzamelaar levensstijl.

Beschaving is pas iets van de laatste eeuwen. Daarvoor waren onze voorouders rondtrekkende jagers en verzamelaars van fruit, noten en groenten. En uiterlijk hielp de oermens te beoordelen welke vruchten en groenten rijp waren, welke delen goed waren om te eten welke delen slecht of rot. Deze oordelende eigenschap was belangrijk voor het overleven.

Mooi is gezond

Uiterlijk is niet betrouwbaar in de zin van het beoordelen van iemands karakter, maar je kunt wel enigszins dingen afleiden als gezondheid en leeftijd. Zowel gezondheid en leeftijd zijn een belangrijk criterium bij de partnerkeuze en mogelijke voortplanting. In de oertijd liet een man het oog vooral op een vrouw vallen die er geschikt uitzag om voor een gezond nageslacht te zorgen. En de vrouw keek vooral naar sterke, gezonde mannen die er naar uit zagen of ze een gezin konden beschermen en voeden.


Doel van schoonheid

Het belangrijkste doel van uiterlijke schoonheid is om de aandacht te kunnen trekken en plezier te kunnen geven aan de andere sexe, om zo voor in stand houding van de soort te zorgen.

Door de evolutie is het schoonheidsbeeld zo gevormd dat we gezichten en lichamen het mooiste vinden die het meest geschikt lijken voor de voortplanting.

 

Universele schoonheid

De aantrekkelijkheid van gezichten lijkt ongeacht de cultuur gelijk te worden beoordeeld.

Bij vrouwen gaat de voorkeur uit naar gezichten met een kleine kin, fijne kaken, hoge jukbeenderen, volle lipen, brede lach en grote ogen die in proportie zijn met de rest van het gezicht.

Mannen gezichten die als aantrekkelijk worden gezien hebben een brede kin en donkere wenkbrauwen, deze kenmerken worden gezien als teken van dominantie en kracht. Deze harde trekken worden bij worden bij voorkeur gecombineerd met wat zachtere trekken, omdat de vrouw daaruit af zou kunnen leiden dat de man ook bepaalde verzorgende kwaliteiten zou hebben en geinteresseerd is in kinderen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen tijdens hun vruchtbare periode de voorkeur geven aan meer mannelijke, harde trekken en de rest van de cyclus geneigd zijn gezichten met zachtere trekken meer te waarderen. Verder wordt de lengte van mannen in verband gebracht met status en macht.

 

Te mooi?
Aan het voordeel van uitzonderlijke schoonheid kan je twijfelen. De relatie met zowel mannen als vrouwen wordt dan als moeilijk gezien. Mannen lijken alleen geinteresseerd in het mooie uiterlijk en de vriendschap met andere vrouwen is moeilijk in stand te houden vanwege jaloezie en angst voor concurrentie.


 

ben jij fotogeniek?

psychologie van de schoonheid

schoonheid

hoeveel van de 7 schoonheden heb jij?

tandcosmeticablz 1 van 1
piet
hallo, wel mooi
Babsie
Te gekke site!
Leuwke tips! Vooral met wenkbrauwen
LOL
tugba
dit is wel cool
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

trucs voor voller haar


   

onverwachte beautytips

   

anti-rimpel verzorging voor je leeftijd

   
verschillende soorten eyeliner


   

voorbeelden makeup voor bruine ogen

   
grote porie


   
 
   

alle rubrieken

onderwerpen beauty

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face

Ici Parix XL

Nelly.com

The Body Shop

Yves Rocher

 

KLEDING

Esprit

Mango

Nelly.com

Mexx

Yoox

Zalando

 

SCHOENEN

Cafe Moda

Footworkstore

Ik wil schoenen

Dolcis

O'Moda

Manfield

Uggs

Zalando